Po muzikálové show Mamma Mia následuje Pomáda!

26.10.2010 09:56

 

Po muzikálu Mamma Mia následuje Pomáda

Klatovy – Mají Klatovy svého Travoltu? To chtějí zjistit společnými silami Základní umělecká škola J. Kličky v Klatovech a Městské kulturní středisko Klatovy.

Jaroslav Pleticha
Jaroslav Pleticha
Autor: DENÍK/Jana Hnojská

Pořádají totiž konkurz na hlavní a vedlejší role v nově připravovaném muzikálu Pomáda, který naváže na předchozí úspěšné představení Mamma Mia. O konkurzu, který se uskuteční 27. října od 17 hodin v kulturním domě, jsme si povídali s jedním ze členů poroty Jaroslavem Pletichou.

Proč jste se rozhodli v Klatovech uspořádat konkurz?

Zajímá nás, zda v Klatovech existuje nějaký Travolta. Myslíme si, že v tomto městě musí být talenti, kteří ještě nebyli objeveni. Prvopočáteční impulz byl, že nemáme Travoltu. Pak jsme ale konkurz rozšířili i na ostatní role, chybí nám totiž kluci-tanečníci. Bereme však kohokoliv, protože lidí, kteří do toho počinu mají chuť, není nikdy dost.

Budete hledat i Travoltovu partnerku?

Ano, také. Ovšem na už je žhavý tip z minulého muzikálu. Záleží ale, jestli přijde na konkurz.

Jaké jsou vaše požadavky na úspěšné adepty?

Účinkujícím by mělo být více než 15 let. Zpěváci by měli znát píseň Summer Night, kterou předvedou s klavírním doprovodem Jana Aschenbrennera. Herci budou interpretovat předložený text. Na něm se prokáže, jestli umí mluvit. Tanečníci na konkurzu pohybově ztvární Summer Night a Greased Lightning. Kdyby přišel zpěvák, tanečník a herec v jedné osobě, bylo by to to nejúžasnější, co by se mohlo stát.

Očekáváte od interpretů i nějaké hudební vzdělání?

Pokud bude umět i bez předchozího vzdělání, tak ho bereme. Přece jen jsme všichni na amatérské vlně, byť některým se daří lépe. Kdo si myslí, že něco umí, tak může přijít.

Kdy bude muzikál proveden?

První představení bude v květnu. Kromě tanečníků, herců a zpěváků v něm bude účinkovat i kapela a sbor.

Kolik interpretů se bude na muzikálu podílet?

Počet by měl odpovídat přibližně letošnímu Mamma Mia – přibližně třicet zpěváků, třicet tanečníků, 15 až 20 lidí v kapele, dohromady tedy 70 či 80 lidí.

Muzikál Pomáda navazuje na úspěšný muzikál Mamma Mia…

Ano, Mamma Mia byl velmi úspěšný, zjara ho vidělo přes 1000 lidí. Jeho derniéra je ve středu 20. října od 18 a 20 hodin. Předpokládali jsme jedno představení, na jaře byly čtyři. Po skončení byla u všech vidět lítost, myslím tedy, že se opět těší na další kolo.

Proč jste uspořádali muzikál Mamma Mia?

Chtěli jsme spojit obory – taneční a hudební. Základem tedy byla mezioborová spolupráce, pak přišli samozřejmě i externisté.

Mohou se tedy diváci těšit, že zhlédnou v Pomádě své oblíbené aktéry z muzikálu Mamma Mia?

Je pravděpodobné, že v obsazení budou také. Ovšem zatím nevíme. I to rozhodne konkurz.